ULUITOR: Expunerea conștientă la infectarea cu HIV a fost dezincriminată - AltNews - Știri alternative la mass-media controlată

Hot

Post Top Ad

marți, 21 noiembrie 2017

ULUITOR: Expunerea conștientă la infectarea cu HIV a fost dezincriminatăGuvernatorul statului american California, Jerry Brown, a promulgat săptămâna trecută un amendament la codul penal prin care se dezincriminează expunerea cu bună știință a partenerului sexual la infectarea cu virusul HIV.

De acum înainte, californienii care știu că sunt infectați cu HIV sau că suferă de SIDA vor primi o simplă amendă administrativă, dacă întrețin relații sexuale și nu comunică partenerului riscul de infecție.
Anterior, infracțiunea era pasibilă de închisoare între 3 și 8 ani, executați într-o închisoare federală.
Noile prevederi se aplică și celor care donează sânge și nu comunică instituției medicale starea lor reală.
Principalul autor al amendamentului a fost senatorul Scott Wiener (Partidul Democrat), care a aplaudat decizia promulgării:
„California a făcut astăzi un mare pas înainte înspre tratarea HIV ca o problemă de sănătate publică, în loc să considere persoanele care trăiesc cu HIV ca infractori”.
Motivația lui Wiener și a celorlalți avocați ai amendării legii a fost aceea că pedepsele severe îi făceau pe bolnavi să fie reținuți în a-și verifica starea de sănătate, tocmai pentru a se proteja de pedeapsă.
Totodată, senatorul promite eradicarea noilor infecții:
„O să punem capăt noilor infectări cu HIV și nu prin amenințarea oamenilor cu închisoarea, ci mai degrabă prin aducerea oamenilor la testare și furnizarea de acces la îngrijire”,
a declarat Wiener pentru LA Times.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

loading...
Loading...