S-a confirmat cine este FIICA cea mică a lui PUTIN. Are afaceri de MILIARDE - AltNews - Știri alternative la mass-media controlată

Hot

Post Top Ad

marți, 28 noiembrie 2017

S-a confirmat cine este FIICA cea mică a lui PUTIN. Are afaceri de MILIARDE


Un coleg al Katerinei Tihonova, prezentată de Reuters drept fiica cea mică a preşedintelui rus Vladimir Putin, a confirmat veridicitatea acestei informaţii.

O dansatoare de rock’n roll acrobatic, care se prezintă drept Katerina Tihonova şi conduce o instituţie din cadrul Universităţii de Stat din Moscova, este în realitate fiica cea mică lui Vladimir Putin, scrie Reuters, care precizează că informaţia a fost confimată oficial de un reprezentant al Confederaţiei Internaţionale de Rock’n Roll (WRRC).

Sursa Reuters este Manfred Mohab, vicepreşedintele Departamentului Legal al WRRC.

Întrebat dacă ştia că Tihonova este fiica lui Putin, el a răspuns: „Da, ştiam, evident“. Întrebat din nou acelaşi lucru, a repetat: „Da“.

Anterior, informaţia fusese confirmată de vicepreşedintele Gazprombank, Andrei Akimov.

Kremlinul şi Katerina Tihnonova nu au comentat declaraţia făcută de Manfred Mohab.

Potrivit unei investigaţii Reuters, fiica cea mică a lui Putin trăieşte sub o identitate ascunsă - Katerina Tihonova -, deţine o funcţie importantă la Universitatea de Stat din Moscova, desfăşoară o intensă activitate sportivă, întreţine legături de afaceri cu apropiaţi de-ai tatălui său şi are o avere fabuloasă. Ea este căsătorită cu Kirill Şamalov, fiul lui Nikolai Şamalov, un prieten mai vechi al lui Putin.

Kirill şi Katerina deţin active în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari, potrivit estimărilor făcute de analişti financiari pentru Reuters. Această avere provine în mare parte dintr-o cotă-parte la o companie petrolieră pe care Kirill Şamalov a cumpărat-o de la Ghennadi Timcenko, un alt prieten mai vechi al lui Putin. De asemenea, cuplul deţine o vilă situată pe malul Oceanului Atlantic, la Biarritz, în sud-vestul Franţei, estimată la aproximativ 3,7 milioane de dolari şi cumpărată tot de la Timcenko.


Fostul cuplu Liudmila şi Vladimir Putin au două fiice - Maria şi Ekaterina

Sub umbra tatălui
Informaţiile despre trecutul Ekaterinei sunt puţine şi ţinute departe de opinia publică. Abia în 2011, după 13 ani la putere, Vladimir Putin s-a limitat să spună doar că fiica sa cea mică a absolvit Facultatea de Studii Orientale de la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg. Ulterior, bloggerul Oleg Kaşin a scris despre ea că este angajată la Universitatea de Stat din Moscova, sub un nume de familie diferit de al tatălui. Ea şi-a luat numele de familie Tihonov, „probabil în cinstea bunicii sale, Ekaterina Tihonova“, susţinea bloggerul rus.
Potrivit site-ului Universităţii de Stat din Moscova, Ekaterina Tihonova este angajată la Facultatea de Matematică-Mecanică. De asemenea, ea este coautoarea mai multor materiale, colaborând chiar şi cu rectorul Viktor Sadovnicii.
Însă cum pot fi puse cap la cap informaţiile oferite de Vladimir Putin, dezvăluirile făcute de Oleg Kaşin şi datele provenind de pe site-ul celei mai importante universităţi din Rusia? Misterul este elucidat pentru Reuters de Andrei Akimov, vicepreşedinte la Gazprombank, care o cunoaşte pe Ekaterina încă de când era mică.
Dar cine e Ekaterina Tihonova? Tânăra de 29 de ani spune despre ea că este „soţia“ lui Kirill Şamalov, fiul lui Nikolai Şamalov, un prieten mai vechi al lui Putin. Şamalov senior este acţionar la Banca Rusiei, considerată de autorităţile americane ca fiind banca elitei ruseşti.
Ekaterina Tihonova şi Kirill Şamalov FOTO financialcv.com

Averea fiicei mai mici a lui Vladimir Putin
Cuplul Kirill şi Ekaterina au active în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari, potrivit estimărilor făcute de analişti financiari pentru Reuters. Această avere provine în mare parte dintr-o cotă-parte la o companie petrolieră pe care „soţul“ Ekaterinei a cumpărat-o de la Ghennadi Timcenko, un alt prieten mai vechi al lui Putin. De asemenea, cuplul deţine o vilă situată pe malul Oceanului Atlantic, la Biarritz, în sud-vestul Franţei, estimată la aproximativ 3,7 milioane de dolari şi cumpărată tot de la Timcenko.
Vila din Biarritz a fiicei mai mici a lui Putin FOTO Reuters
În plus, Şamalov a devenit în 2008 membru al Consiliului de Administraţie al Sibur Holding, o companie petrochimică şi de procesare a gazului, cu capital privat. Iniţial, el a deţinut 4,3 la sută din acţiunile companiei, după care, în 2014, a dobândit încă 17 la sută din acţiuni. Compania a înregistrat venituri de 361 de miliarde de ruble (5,6 miliarde de dolari) şi un profit net de 25 de miliarde de ruble în 2014 (peste 385 de milioane de dolari).
Cu ce se ocupă?
Conform investigaţiei publicate de Reuters, fiica cea mică a preşedintelui rus deţine de fapt o funcţie de conducere la Universitatea de Stat din Moscova. Ea coordonează proiecte, de regulă finanţate din fonduri publice şi de apropiaţi de-ai tatălui său.
Reuters a analizat mai multe documente şi a constatat că fiica liderului de la Kremlin a semnat contracte în valoare de zeci de milioane de dolari cu companii de stat. Unul dintre cele mai mari proiecte coordonate de Ekaterina este intitulat Innopraktika. Proiectul prevede investiţii de 1,7 miliarde de dolari pentru extinderea campusului universităţii şi susţinerea tinerilor cercetători ruşi. Ea este ajutată în acest efort de cel puţin cinci prieteni de-ai tatălui său, între care doi foşti ofiţeri din KGB, Serghei Cermezov şi Nikolai Tokarev, care o cunosc încă de când copilărea la sfârşitul anilor ‘80 la Dresda, în fosta Republică Democrată Germană. Cermezov conduce gigantul IT Rostec, în timp ce Tokarev conduce Transneft, un conglomerat care gestionează sistemul de conducte pentru transportarea petrolului pe teritoriului rusesc. Totodată, Ekaterina Tihonova mai este ajutată de Igor Secin, preşedintele companiei petroliere Rosneft, şi de Andrei Akimov, vicepreşedinte la Gazprombank.
Ekaterina Tihonova (dreapta jos), în timpul semnării unui contract FOTO atomic-energy.ru
Un proiect coordonat de fiica lui Putin a obţinut o finanţare în valoare de 2,8 milioane de dolari de la companiile de stat Rosneft, Rosatom şi Trasneft. Trasneft a refuzat să comenteze investiţia, în timp ce Rosatom a subliniat că susţine noile proiecte. Contactată, Rosneft a precizat că desfăşoară investiţii în valoare de 530 de milioane de ruble (peste 8 milioane de dolari) pentru 17 proiecte ale Universităţii de Stat din Moscova.
Contactaţi pentru a clarifica legăturile pe care le întreţin cu fiica cea mică a lui Putin, Tokarev şi Secin nu au răspuns solicitărilor Reuters, în timp ce Serghei Cermezov a declarat că activitatea sa la Innopraktika este „firească şi logică“. La rândul său, Andrei Akimov a recunoscut că „ştie“ că o ajută pe fiica liderului de la Kremlin.
Kremlinul şi Universitatea de Stat din Moscova au fost contactate la rândul lor pentru a oferi mai multe informaţii despre Ekaterina Tihonova.
Instituţia de învăţământ o caracterizează ca „o cercetătoare talentată“, dar susţine că nu „deţine informaţii legate de viaţa personală a angajaţilor săi“.
„Nu deţinem nicio informaţie referitoare la viaţa personală, legăturile de rudenie, situaţia familială şi activitatea ştiinţifică a E. Tihonova“, a răspuns purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov.
Ekaterina Tihonova este foarte activă şi în afara universităţii. Ea a partipat la mai multe competiţii internaţionale de rock acrobatic, ocupând chiar locul cinci la nivel mondial, în 2013. Printre sponsorii Federaţiei de Rock Acrobatic din Rusia pot fi enumerate Sibur Holding, Novatek şi Gazprom, companii conduse atât de soţul şi de cumnatul Ekaterinei, Iuri Şamalov, cât şi de apropiaţi de-ai lui Putin.
Ekaterina Tihonova, alături de partenerul de dans Ivan Klimov, la Campionatul Mondial de Rock Acrobatic 2013, în Elveţia.

O „nouă aristrocraţie“
Potrivit sociologului Olga Krâştanovskaia, fostă membră a partidului „Rusia Unită“, al lui Vladimir Putin, legăturile obscure dintre mediul politic şi cel de afaceri dau naştere unei „noi aristocraţii“ în ţara sa. Membrii noii aristracţii nu muncesc aproape deloc, dar se îmbogăţesc rapid datorită părinţilor lor, implicaţi în marile afaceri dintre stat şi privat.
Opozantul rus Aleksei Navalnîi merge mai departe, vorbind despre un sistem „neofeudal“. El avertizează că resursele Rusiei vor ajunge în curând în posesia a „cinci-şapte familii“.
Ekaterina şi Kirill fac parte cu siguranţă din categoria menţionată de sociologul rus. Contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere, ei au refuzat să răspundă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

loading...
Loading...