Primul transplant din lume de cap uman a fost efectuat pe un cadavru - AltNews - Știri alternative la mass-media controlată

Hot

Post Top Ad

marți, 21 noiembrie 2017

Primul transplant din lume de cap uman a fost efectuat pe un cadavru


Primul transplant din lume de cap uman a fost efectuat cu succes pe un cadavru, în China, în urma unei operații de 18 ore.
Acest lucru a arătat că este posibilă reconectarea măduvei spinarii, a nervilor și a vaselor de sânge, spune doctorul italian Sergio Canavero.
Potrivit The Telegraph, transplantul pe cadavre arată că tehnicile sale noi de reconectare a coloanei vertebrale, nervilor și vaselor de sânge vor funcționa, arată sursa citată.

Primul om care a acceptat să fie pacientul lui Canavero este un informatician rus pe nume Valery Spiridinov. Capul lui va fi înghețat și va fi ”legat” de corpul unui donator.
Anul trecut s-a realizat primul transplant de cap la o maimuţă
In realitate n-a fost prima dată când se realiza o grefă de cap la o maimuţă. Doctorul american Robert White a transplantat capul unei maimuţe pe corpul altei primate în 1970. Iar savantul rus Vladimir Demihov a reuşit în anii ’50 operaţia de transplant al unui cap de câine la alt câine, obţinând un câine care trăia cu două capete. Experimentele realizate de aceşti pionieri s-au dovedit vitale pentru progresul tehnicilor de transplant în medicină. Animalele pe care au fost realizate aceste experimente nu au supravieţuit însă foarte mult. Maimuţa lui Robert White, de exemplu, a murit după 9 zile de la transplant, în urma unei reacţii de respingere imunitară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

loading...
Loading...