NU se mai tipăresc bancnote de 500 euro. Iată motivul - AltNews - Știri alternative la mass-media controlată

Hot

Post Top Ad

luni, 20 noiembrie 2017

NU se mai tipăresc bancnote de 500 euro. Iată motivul


Bancontele de 500 de euro sunt folosite frecvent pentru finanţarea terorismului şi pentru evaziune fiscală, acesta fiind motivul pentru care Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, anul trecut, oprirea tipăririi acestor bancnote.
Aproape 30% din cele peste 1.000 de miliarde de euro aflate în circulaţie anul trecut erau păstrate în bancnote de 500 de euro, potrivit datelor BCE.
Această este una dintre cele mai valoroase bancnote aflate în circulaţie la nivel mondial, având o valoare de peste cinci ori mai mare decât cea mai mare bancnotă americană în circulaţie, cea de 100 de dolari.
Bancnotele de 500 de euro vor rămâne în circulaţie mai mulţi ani, putând fi utilizate în continuare la plata şi, de asemenea, vor putea fi răscumpărate la ghişeele băncilor centrale după ce nu vor mai fi tipărite.
BCE a anunţat că a ţinut cont în decizia luată de temerile că bancnotă de 500 de euro "ar putea facilita activităţile ilegale". În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, SUA au oprit tipărirea noilor bancnote de 500 şi 1.000 de dolari, din acelaşi motiv.
Unii comercianţi nici nu acceptă la plata bancnotă de 500 de euro, iar 56% dintre cei care au participat la un studiu derulat de BCE au declarat că nu au văzut-o niciodată.

sursa: incont.stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

loading...
Loading...