FSB, serviciul secret rus, izolează Ucraina de Crimeea - AltNews - Știri alternative la mass-media controlată

Hot

Post Top Ad

vineri, 17 noiembrie 2017

FSB, serviciul secret rus, izolează Ucraina de Crimeea


Rusia izolează Ucraina: Ce face FSB, serviciul secret rus, la granița dintre Ucraina şi Crimeea

Rusia a început să ridice un gard între Ucraina şi peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014, relatează vineri agenţia DPA.

Gardul, înalt de doi metri, ar urma să se întindă pe o lungime de 50 de km şi va fi gata în prima jumătate a anului 2018, potrivit agenţiilor ruse de presă, care citează serviciul rus de securitate FSB.

Gardul ar urma să coste 3,3 milioane de dolari şi are drept scop să sporească securitatea pentru locuitorii Crimeii şi pentru turiştii care vin în vizită în peninsulă, scrie agerpres.ro.

Între Crimeea, care este recunoscută pe plan internaţional ca teritoriu ucrainean, şi regiunea Herson din Ucraina propriu-zisă sunt trei puncte de tranzit oficiale.

De teama unui atac dinspre Rusia, Ucraina a anunţat în toamna lui 2014 că va ridica un grad de 2.000 de km la graniţa sa cu Rusia, dar până în prezent a reuşit să construiască doar câteva zeci de kilometri.

Un sector de frontieră lung de circa 400 de km cu Rusia este controlat de către separatiştii proruşi din regiunea estică Donbass. Kievul îi acuză pe separatişti că sunt ajutaţi cu trupe şi arme aduse dinspre Rusia prin sectorul respectiv de frontieră, ceea ce Moscova a dezminţit în mod repetat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

loading...
Loading...