Excesul de PARACETAMOL poate fi MORTAL pentru copii, dar si pentru adulti - AltNews - Știri alternative la mass-media controlată

Hot

Post Top Ad

sâmbătă, 11 noiembrie 2017

Excesul de PARACETAMOL poate fi MORTAL pentru copii, dar si pentru adulti


Tudor Ciuhodaru, specialist în Medicină de Urgență, trage un semnal de alarmă asupra abuzului de paracetamol în rândul copiilor. 
  
Medicul povestește pe Facebook cum doi copii au ajuns la spital în stare gravă, după ce părinții lor i-au tratat cu paracetamol în doze similare celor pentru adulți. Cei doi copii erau frați și s-au prezentat la spital cu insuficiență hepato-renală. Din păcate, unul dintre ei nu a mai putut fi salvat. 
  
Medicul specialist a postat pe propria pagină de Facebook câteva reguli de care trebuie să ținem cont la administrarea paracetamolului: 
1. Paracetamololul este toxic pentru ficat dacă se depăseste doza. 
2. Are acțiune analgezică și antipiretică. Acțiunea sa antiinflamatoare este practic inexistentă. 
3. De aceea este indicat pentru tratamentul simptomatic al: 
a) febrei și al 
b) durerilor ușoare și medii cu diferite localizări: cap, articulații, dinți, dureri faringiene sau durerea la locul vaccinării.
4. Reacțiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor. De aceea: 
5. Nu se recomandă administrarea la intervale mai mici de 4 ore.
6. Nu trebuie administrate mai mult de 4 doze pe zi. 
7. Dacă simptomele persistă mai mult de 3 zile este necesară reevaluarea diagnosticului și tratamentului. 
8. Copilul nu este un adult în miniatură. (metabolismul diferit impune ajustarea dozelor) iar la 
9. La copii cu vârsta sub 6 ani recomandăm utilizarea formelor farmaceutice adecvate vârstei (10 – 15 mg/kg/la o administrare). 
10. Nu lăsati copiilor acces liber la medicamente (necesar un dulap închis). Intoxicația cu 10 comprimate de paracetamol poate fi mortală chiar la adult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

loading...
Loading...