Avram Iancu, BATJOCORIT de patru ani de autoritățile din Sibiu FOTO - AltNews - Știri alternative la mass-media controlată

Hot

Post Top Ad

vineri, 17 noiembrie 2017

Avram Iancu, BATJOCORIT de patru ani de autoritățile din Sibiu FOTO

De patru ani autoritățile locale din Sibiu, împreună cu Ministerul Culturii, refuză să amplaseze bustul lui Avam Iancu, Erou al Națiunii Române, în municipiul Sibiu. De patru ani, la Sibiu, Avram Iancu stă cu cearșaful pe cap, „îngropat” la Biblioteca ASTRA din Sibiu.

Deși au fost sesizate în repetate rânduri cu privire la această situație inacceptabilă, autoritățile locale din Sibiu refuză să amplaseze bustul lui Avram Iancu în municipiul Sibiu.

Din noiembrie 2013, dată la care la conducerea Primăriei Sibiu se afla actualul Președinte al României, Klaus Iohannis, autoritățile locale din Sibiu, cu largul concurs al Ministerului Culturii, se opun sub diferite motive stupide amplasării bustului lui Avram Iancu la Sibiu.
În loc să găsească o soluție pentru a aduce respectul cuvenit Eroului Națiunii Române, atât Primăria Sibiu, condusă în prezent de Astrid Cora Fodor, cât și conducerea Ministerului Culturii, se întrec în scuze stupide pentru a împiedica amplasarea bustului.

Bustul lui Avram Iancu interzis la Sibiu.

Din nou despre bustul lui Avram Iancu: Se pune de-o farsă.

de Dr. Mihai RACOVIŢAN
A trebuit să vină un oltean din Mehedinţi, Laurian Stănchescu, să se posteze în faţa primăriei şi să dea o lecţie de românism autorităţilor locale, protestând faţă de atitudinea lor şi a autorităţilor centrale în privinţa instalării bustului lui Avram Iancu în parcul Astra.
Fac constatarea că cu câţiva ani în urmă primarul Klaus Iohannis nu onora manifestaţiile româneşti, iar preşedintele ţării, domnul Klaus Iohannis, nu cu mult timp în urmă a respins o propunere a Parlamentului, anume ca Avram Iancu să fie declarat erou al naţiunii române (pe motive „tehnice”). Dar la momentele de mare solemnitate încremeneşte cu mâna pe inimă.
Protestatarul era cât pe-aici să fie hâşâit din faţa primăriei, iar câţiva sibieni aflaţi în trecere, s-au căscat un timp la el şi şi-au văzut de drum.
Ca să mă exprim elegant, e un dezinteres total al autorităţilor sibiene, cât şi al titularilor Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale (de fapt, al distrugerii identităţii naţionale), fie ei de la U. D. M.R. , U. S. R. sau P. S. D, care s-au succedat în ultimii patru-cinci ani.
Chestiunea, devenită mai mult decât penibilă, s-ar putea rezolva extrem de simplu: autoritatea locală să instaleze bustul lui Avram Iancu în Parcul Astra, la locul cuvenit. Cine ar sancţiona sau cine l-ar da jos?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Bottom Ad

loading...
Loading...